Top 5 taboes in Nederland

Wat is een taboe?

De officiële betekenis van taboe is: ‘iets dat wordt beschouwd als ongepast om te gebruiken, te doen of over te spreken.’ De taboe schijnt uit het oude Polynesië te komen. Van voor 1777! En voor het geval jij (hopelijk) ook niet weet waar dat ligt: check de rode cirkel.

We hebben besloten om de geschiedenis van taboes dus maar eens te gaan bestuderen :p Anyway, we doen al heel lang moeilijk over normale dingen en daarom bespreken we nu de top 5 taboes in Nederland.

 

1. Burn-out bij jongvolwassenen

Door de flexibele arbeidsmarkt en de hoge prestatiedruk lijdt in 2018 één op de drie jongvolwassenen aan angst en stress. 10% heeft zelfs constant last van ernstige vermoeidheidsklachten. En geloof ons, wij hebben genoeg mensen met een burn-out in onze direct omgeving.

Als je altijd met alles tegelijk bezig wilt zijn en altijd wilt presteren, begin je ook vanzelf te “falen”. Komende maand besteden wij extra aandacht aan de burn out en depressies. Want voorkomen is altijd beter dan genezen!

 

2. Verslavingen (bij jongvolwassenen)

Volgens Jellinek zijn er in Nederland meer dan 2 miljoen mensen verslaafd. En dat kan best kloppen, want wij zijn dat ook al. De een aan sigaretten (Sterre) en de ander aan lippenbalsem (Femke). Jellinek heeft het over mensen die afhankelijk zijn van tabak, seks, gamen, drugs, gokken of medicijnen. Seks of verslavingen aan bepaald gedrag zijn niet eens meegerekend. Laat staan social media verslavingen. Want wat zou jij kiezen? Een jaar geen seks of een jaar geen social media? De kans dat jijzelf, een vriend of collega met een verslavingsprobleem kampt, is dus best groot!

 

3. Seks

Waarom is seks en praten over seks nog steeds een taboe? De meerderheid van de mensen deelt deze ‘hobby’. Het hoort bij het leven en het kan ook nog eens heel leuk zijn! Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt 😉 Misschien is dit een taboe doordat de maatschappij steeds preutser wordt in vergelijking met de jaren ‘50. Denken jullie dat we steeds preutser worden ondanks alle halfnaakte, twerkende vrouwen in videoclips? En nee, we bedoelen niet praten over seks zoals “Ik heb laatst **** geneukt. Maar gewoon open en eerlijk. Er kan zelfs wel eens een stukje liefde bij komen kijken. Gelukkig komt het onderwerp steeds meer ter sprake op internet en in televisieprogramma’s. Hoe ervaar jij dit en hoe open praat jij over seks?

 

4. Ongesteldheid

Spuiten en Slikken vecht al heel lang tegen menstruatie als taboe. Verschillende presentatrices en YouTubers helpen andere met hun #kutverhaal. Met deze hashtag roepen ze vrouwen op om hun menstruatie verhalen & tips te delen op social media. Op die manier proberen ze deze taboe uit de wereld te helpen! Uit onderzoek is gebleken dat 52% van de Nederlandse tieners nog liever wordt gepest dan dat ze over hun menstruatie praten. Say whut?! Het is tenslotte al kut genoeg, extra tips kunnen nooit kwaad. Wij zijn bijvoorbeeld volledig uitgeschakeld tijdens de eerste dag van onze menstruatie. Iets met alleen maar willen huilen op bed, een kruik in je onderbroek en chocola? Zou jij anoniem je #kutverhaal en tips met anderen delen?

 

5. Inkomen/geld

Wat verdien je en hoeveel huur betaal je voor je woning? Uit onderzoek van Stepstone is gebleken dat slechts 23% van de werknemers praat over hun salaris. Aan de grote klok hangen is niet nodig, maar kan het nou zoveel kwaad als je het met iemand bespreekt? Wij denken dat het misschien komt omdat mensen dan verwachtingen scheppen of krijgen. Want als die ene vriendin nou super veel verdient, dan kan ze eigenlijk ook wel een extra rondje geven in de kroeg. Eens of oneens?

Bier aanbiedingen kratten

Bierdrinker let op! Ben je op zoek naar goedkoop bier. Vindt nu bijvoorbeeld makkelijk de goedkoopste Heineken bier aanbieding. Op de website van bierindeaanbieding.nl vindt jij eenvoudig en snel bier aanbiedingen kratten, bier aanbiedingen blikjes, flesjes in de aanbieding, maar ook tapvaatjes en fustjes. Alle grote merken, maar ook kleinere merken staan op de website als deze in de aanbieding zijn.

Goedkoop bier door bier aanbiedingen

De website bierindeaanbieding.nl is een uitkomst als je een verjaardag viert. Hier kan je de aanbiedingen van bijna alle biermerken terug vinden. Betaal dus niet teveel. En koop het met kratje bier met korting bij bijvoorbeeld een supermarkt in de buurt. Door bier in de aanbieding te kopen kan je al snel euro’s per krat besparen. Dit kan flink oplopen als je een meerdere kratten voor je verjaardag gaat inkopen. Zo kun je flink wat besparen op je bier inkopen. En dat is lekker in tijden waar alles duurder wordt. De bier aanbiedingen zijn van deze week. Als ze eerder niet meer geldig zijn staat dat erbij vermeld. Dus mocht de aanbieding bier eerder aflopen dan wordt dat vermeld.

Altijd bier aanbiedingen

Je hebt met deze website altijd een bier aanbieding. Ga direct geld besparen door eerst even langs bier in de aanbieding te gaan voordat je bier gaat inkopen. En jet weet gelijk hoeveel je kwijt ben aan kosten. Bezoek de website regelmatig, zodat je op de hoogte ben van goedkoop bier. Met bijna alle merken bier zoals, Heineken, Amstel, Hertog Jan, Grolsch, Bavaria, maar ook B-merken en soms ook C-merken pils in de aanbieding. Zo weet je precies waar je wat kan kopen en voor hoeveel. En om het nog eenvoudiger te maken staat de prijs per liter vermeld bij elke aanbieding bier. Zo kan je ook makkelijk blikjes met kratten of flesjes vergelijken. En waar je de beste prijs per liter krijgt. Meestal zal dit een krat bier zijn of halve liter blikjes pilsener.

Pampers in de aanbieding

Wil je ook eenvoudig Pampers in de Aanbieding? Maar hoe wil je dit bereiken. Door in de folders te kijken zou kunnen, maar heb je dan de beste Pampers Aanbieding. Dat kan makkelijker en beter door even naar PampersInDeAanbieding.nl te surfen en direct te weten waar de beste Pampers in de Aanbieding zijn. Op de site staan alle Pampers Aanbiedingen en ook alle overige luier aanbiedingen. Hierdoor heb je gegarandeerd goede deals wat betreft het aankopen van luiers. Ben je dus op zoek naar Pampers in de Aanbieding dan zit je bij PampersInDeAanbieding.nl op het juiste internet adres. Snel en overzichtelijk op de hoogte zijn van de beste koopjes betreft Pampers.

Pampers in de aanbieding online

Eigenlijk zou iedereen dat wel willen weten. Vergeet daarom bij een bezoek aan PampersInDeAanbieding.nl niet om even de website te delen. Zo kunnen volgers van Twitter, vrienden op Facebook of Google Plus ook genieten van Pampers Aanbiedingen. Pampers zijn kwaliteit luiers en hiervoor hoeft nu gelukkig niet meer de hoofdprijs voor betaald te worden. Nu kun je kwaliteit kopen voor een zacht prijsje. Net zo zacht als de Pampers luiers zelf. Mocht je echter willen kiezen voor een ander merk zoals Huggies of Bumblies of een van de vele huismerken is dat geen probleem, want deze luier aanbiedingen zijn ook vertegenwoordigd op de website. Als ik dit eerder had geweten dan had ik al veel geld kunnen besparen. Maar beter laat als nooit, want nu heb ik altijd een mooi prijsje voor mijn Pampers luiers. Soms koop ik ook Pampers online, omdat deze ook scherpe prijzen hebben en de bezorging vaak nog gratis is ook. Hierdoor maak je het mij wel heel makkelijk om te kiezen voor Pampers In De Aanbieding.nl met de ruime keuze en mogelijkheden is Pampers in de aanbieding kopen voor een goede prijs eenvoudiger geworden dan ooit tevoren. Goedkoop Pampers kopen is nu wel heel makkelijk geworden.

Het belang van een gezond gebit

Wat zijn de meest voorkomende mond problemen en hoe kun je er voor zorgen dat deze minder erg worden of het liefst zelfs voorkomen worden. In dit artikel neem ik jullie mee met de mogelijkheden.

Het eerste dat erg vervelend is een ongezonde mond. Niemand houdt van iemand met een ongezonde mond. Op het moment dat iemand tegen je praat en er komt een smerige walm jou kant op geeft dit je niet echt een gecharmeerd gevoel. En ik geef je persoonlijk geen ongelijk. De oorzaak hiervan kan heel verschillend van aard zijn. Vaak heeft dit te maken met het slecht poetsen van de tanden. In de eerste instantie ontstaat er dan tandplak, wat later weer uitbreid tot gaatjes in de tanden. Dit is naar, want de tandarts moet dan gaan boren in je tanden en in het ergste geval een extractie kies uitvoeren. Het is erg belangrijk dat je vroegtijdig bij de tandarts bent om deze problemen op te lossen. Anders kunnen deze problemen uit de handlopen en loop je binnen de kortste keren met een kaakontsteking.

Hiernaast is een beugel als volwassenen ook vervelend. Als je als kind een beugel krijgt is dit een stuk makkelijker. Ten eerste is het minder vreemd dus loop je geen emotionele schade op. Hiernaast groeit een kind nog en is het dus makkelijker om het gebit te sturen. Bij volwassenen is de kans groot dat je ook nog een operatie moet ondergaan omdat het moeilijk is om het probleem op te lossen.

Bij deze problemen moet je ervoor zorgen dat je er op tijd bij bent. Voorkomen is beter dan genezen en het gaat van kwaad naar erger met dit soort problemen.

Er wordt vaak gekozen voor een cosmetische ingreep om jezelf mooier te maken en mooier te houden. Toch moet je er voor zorgen dat je gebit gezond blijft. Dit is dat wat je écht mooi maakt.

Steun een goed doel

Er zijn belachelijk veel goede doelen in Nederland. Als de ziekte bestaat is er hoogstwaarschijnlijk een nabestaande of ex-patiënt die het noodzakelijk vindt om het belang en de gevolgen van de ziekte onder de mensen te brengen. Je kan dan ook niet aan ieder goed doel geven. Hoogst waarschijnlijk geef je aan een goed doel waar u zich aangetrokken tot voelt. Dit kan komt waarschijnlijk omdat je iemand kent die zelf deze ziekte of aandoening heeft.

Maar als je nou niet weet wat je wilt steunen? Op zich is dat geen onbegrijpelijk situatie. In dat geval moet je gewoon lekker mee doen met de loterij. Waarschijnlijk lees je die zin nog eens om te kijken of je het wel goed gelezen hebt. Het antwoord is ja, doe mee aan de loterij. Het is namelijk zo dat vrijwel grote kans spellen in Nederland aangesloten zijn bij de Nederlandse loterij. Bijvoorbeeld: Toto, de eurojackpot en de staatsloterij zijn aangesloten bij deze organisatie. Deze organisatie staat er voor dat zij willen dat iedereen sport. Sporten is namelijk belangrijk voor iedereen, maar helaas nog niet voor de hand liggend. Er zijn nog steeds bepaalde groepen (zoals gehandicapte) voor wie het erg lastig is om vervoer te regelen en de noodzakelijk attributen te vinden. Maar er zijn ook in grote steden mensen die niet hoog in de staat in de welvaartsladder en daardoor bijvoorbeeld geen auto hebben of de club kunnen steunen met een kleine financiële bijdrage.

Als je dus mee speelt met één van de aangesloten organisaties dan zorg jij er dus voor dat iedereen kan sporten. Zo maak je dus niet alleen kans op een prijs van 30 miljoen, maar doe je ook nog iets goed voor iemand anders. Je komt er dus hoe dan ook als een winnaar vanaf, of je nou wel of geen prijs wint.