Steun een goed doel

Er zijn belachelijk veel goede doelen in Nederland. Als de ziekte bestaat is er hoogstwaarschijnlijk een nabestaande of ex-patiënt die het noodzakelijk vindt om het belang en de gevolgen van de ziekte onder de mensen te brengen. Je kan dan ook niet aan ieder goed doel geven. Hoogst waarschijnlijk geef je aan een goed doel waar u zich aangetrokken tot voelt. Dit kan komt waarschijnlijk omdat je iemand kent die zelf deze ziekte of aandoening heeft.

Maar als je nou niet weet wat je wilt steunen? Op zich is dat geen onbegrijpelijk situatie. In dat geval moet je gewoon lekker mee doen met de loterij. Waarschijnlijk lees je die zin nog eens om te kijken of je het wel goed gelezen hebt. Het antwoord is ja, doe mee aan de loterij. Het is namelijk zo dat vrijwel grote kans spellen in Nederland aangesloten zijn bij de Nederlandse loterij. Bijvoorbeeld: Toto, de eurojackpot en de staatsloterij zijn aangesloten bij deze organisatie. Deze organisatie staat er voor dat zij willen dat iedereen sport. Sporten is namelijk belangrijk voor iedereen, maar helaas nog niet voor de hand liggend. Er zijn nog steeds bepaalde groepen (zoals gehandicapte) voor wie het erg lastig is om vervoer te regelen en de noodzakelijk attributen te vinden. Maar er zijn ook in grote steden mensen die niet hoog in de staat in de welvaartsladder en daardoor bijvoorbeeld geen auto hebben of de club kunnen steunen met een kleine financiële bijdrage.

Als je dus mee speelt met één van de aangesloten organisaties dan zorg jij er dus voor dat iedereen kan sporten. Zo maak je dus niet alleen kans op een prijs van 30 miljoen, maar doe je ook nog iets goed voor iemand anders. Je komt er dus hoe dan ook als een winnaar vanaf, of je nou wel of geen prijs wint.