Tips voor studenten

Tijdens je studie begin je steeds zelfstandiger te worden. Je hebt je eigen ritme. Zo ga je overdag soms naar school, maar ben je vooral met zelf studie bezig. Al helemaal als je een opleiding aan de universiteit volgt. Daarnaast ga je misschien naar veel feestjes en naar de kroeg om bier te drinken met je nieuwe studie vrienden. Wanneer je niet in de stad waar je studeert woont, is uitgaan vaak lastig. Want ja, waar ga je dan slapen of blijf je de hele nacht op het station wachten op de eerst volgende trein? Daarom kiezen veel studenten ervoor om op kamers te gaan in de stad waar ze studeren.

 

Een kamer vinden kan nog best een uitdaging zijn. Er bestaan speciale sites zoals Kamernet, hierop kun je tegen betaling reageren op kamers die aangeboden worden. Verder zijn er in de meeste grote steden ook verenigingen die woningen aanbieden speciaal bedoeld voor studenten of jong volwassenen, bijvoorbeeld Stadswonen in Rotterdam. Deze vereniging heeft meerdere panden in hun bezit. Hoe langer je bij hun ingeschreven staat, hoe meer kans je op een woning hebt. Daarnaast je ook Facebook goed in de gaten houden. Er bestaan heel veel verschillende pagina’s waar kamers worden aangeboden. De huisgenoten zetten dan een leuk stukje over de kamer en het huis op de pagina samen met de prijs en een aantal foto’s. Het is dan de bedoeling dat je als kamerzoekende een leuk bericht stuurt en vraagt of je mag komen kijken op de hospiteeravond. Het kan dan zijn dat je wordt uitgenodigd en een avondje mag komen kijken en kletsen in je mogelijk nieuwe huis.

 

Wanneer je dan uitgekozen bent als nieuwe huisgenoot, ga je verhuizen. Tijdens de verhuizing kan het zijn dat je houtdraadbout of een splitpen nodig hebt, die vind je bij Moer en Bout.

Autorijschool Utrecht Vlam

Autorijschool Utrecht Vlam

Bij deze autorijschool Utrecht Vlam staat de leerling centraal. Dat is mogelijk omdat er geen andere leerlingen in de rijles auto zitten die thuisgebracht moeten worden. Autorijschool Utrecht? Vergelijk autorijscholen in Utrecht met onze handige en gratis tool! Op basis van jouw wensen de rijles volgen die je zelf wil! De meeste autorijscholen zijn duur en je moet een hoop geld betalen per les. Echter is autorijschool snel goedkoop en hebben ze scherpe prijzen en ze bieden zelfs rijlessen aan vanaf 37 euro per rijles in een pakket, lekker goedkoop toch. Bij Autorijschool Vlam in Utrecht is iedereen van harte welkom. Of je nou op zoek bent naar een autorijschool in Utrecht voor autorijles of een theoriecursus rijschool Vlam in Utrecht heeft alle middelen tot zijn beschikking om jou al deze opleidingen aan te kunnen bieden.

rijschool utrecht Vlam

Bij Autorijschool Vlam in Utrecht is iedereen van harte welkom.

Of je nou op zoek bent naar een autorijschool in Utrecht voor autorijles of een theoriecursus rijschool Vlam in Utrecht heeft alle middelen tot zijn beschikking om jou al deze opleidingen aan te kunnen bieden. Autorijschool Vlam in Utrecht werkt met instructiekaarten, hierop houden we al jouw vorderingen bij. Door middel van de instructiekaart, kun je op ieder gewenst moment kijken welke punten nog wat meer aandacht verdienen en welke wat minder. Bij onze autorijschool in Utrecht krijgt iedere leerling een rijopleiding op maat aangeboden. Je krijgt altijd rijles van dezelfde deskundige instructeur, deze vaste instructeur zal jou van het begin tot aan het eind van je rijopleiding begeleiden! Snel en voordelig slagen? Dat doe je bij Autorijschool Vlam Utrecht.

Rijschool Utrecht Vlam

Kwaliteit en persoonlijke begeleiding bij rijschool Utrecht , staat de leerling centraal. Wij zijn van mening dat het leren autorijden een plezierige bezigheid moet zijn. Onze ervaring is namelijk dat je dan het snelste leert. Onze ervaren instructeurs verzorgen gestructureerde lessen en spelen in op jouw behoeften. Gaat het je gemakkelijk af? Dan krijg je de mogelijkheid om snel verder te gaan naar een volgend onderdeel. Heb je ergens wat meer moeite mee? Dan staan we daar wat langer bij stil en kun je uitgebreide hulp verwachten. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent! Weten waar je aan toe bent Wij vinden de prijs-kwaliteitverhouding van onze diensten heel erg belangrijk. Je wilt immers goed begeleid worden, maar natuurlijk tegen een zo voordelig mogelijk tarief. Niemand komt graag voor verrassingen te staan.

rijschool utrecht

Daarom maken we van rijschool Utrecht, voorafgaand aan je leertraject duidelijke afspraken, zodat we beiden weten waar we aan toe zijn en ons volledig kunnen richten op jouw leerproces. Bovendien houden we continu je voortgang in de gaten waardoor je alleen die lessen volgt die je nodig hebt om het onder de knie te krijgen. Alle voordelen op een rijtje De scherpste tarieven van de regio bij rijschool Utrecht Vlam, Doelgerichte rijlessen en persoonlijke begeleiding Flexibel in te plannen lessen, goed te combineren met studie, werk, etc. Op tijd opgehaald en teruggebracht worden Persoonlijke begeleiding door een ervaren rij-instructeur En een altijd up-to-date voortgangsoverzicht Mogelijkheid om versneld je rijbewijs te halen Spoedcursus? Wil jij al binnen een maand de weg op? Ook dát kan bij rijschool Utrecht. Het vergt even wat tijd en moeite, maar met de juiste hoeveelheid inzet is het zeker te doen. Vlam rijschool Utrecht, hanteert ruime openingstijden, waardoor lessen inplannen een makkie is. Wij kunnen je al binnen 10 dagen klaarstomen voor het rijexamen. De combinatie van intensieve, persoonlijke begeleiding en veel praktijkervaring zorgt ervoor dat je binnen no-time klaar bent om plaats te nemen naast de examinator. Waar wacht je nog op? Neem nu contact met ons op voor een gratis proefles!

Autorijschool Utrecht Vlam (2)

Brace yourselves, winter is coming!

Brace yourselves, winter is coming!

door Jolien

Winter?

Ik hoor jullie al denken: winter? we zijn nog maar herfst hoor! Ik weet het. Maar toch kunnen we er niet van onderuit, koning winter is op komst!

Laten we nog even, zolang het nog duurt, genieten van de laatste na-zomerse zonnestralen.

De herfst is eigenlijk de ideale periode om ons voor te bereiden op de winter. Want je weet nooit welke winter het zal worden. Wordt het nu een strenge of een zachte winter, in ieder geval kan het geen kwaad om al enkele voorbereidingen te treffen. Want zoals Eddard Stark (de GOT fans weten wie dit is 😉 ) ooit wijselijk zei: BRACE YOURSELVES, WINTER IS COMING.

Hoewel we die winter nooit zullen kunnen vergelijken met de winters die wij moeten verduren, is het toch belangrijk dat je enkele dingen onderneemt. Niet alleen om ze zo aangenaam mogelijk te ‘doorstaan’, maar ook om je lichaam en gezondheid geen schade te berokkenen.

Want koude kan wel delijke iets met je lichaam doen! Kleine vervelende kwaaltjes, maar ook grote en soms zelfs onomkeerbare problemen!

Daarom geef ik jullie met plezier enkele tips mee, zodat jullie zonder zorgen kunnen genieten van de winter!

Kloven

Een van de meest voorkomende problemen tijdens de winter zijn kloven. Ik denk dat iedereen er al eens last van heeft gehad. Het is niet alleen zeer pijnlijk, maar het geneest ook zeer moeilijk.

Kloven ontstaan door extreme droogte. De huid wordt minder gehydrateerd en gaat letterlijk gaan barsten. Dit is niet alleen zeer pijnlijk, maar kan, als je je huid niet gaat verzorgen, ook littekens gaan achterlaten.

Je kunt overal op je lichaam kloven hebben, maar de meest voorkomende plek zijn onze handen, omdat we dagelijks met onze handen werken. Water werkt zeer uitdrogend op de huid, hoe raar dit ook klinkt.

In de winter wordt dit probleem groter, doordat de lucht in de winter doorgaans zeer droog is. Buiten, maar ook zeker binnen, doordat we de verwarming altijd aan staat. Verwarming droogt de lucht uit.

Ook gaan de bloedvaten in de huid zich gaan samentrekken, waardoor de doorbloeding minder wordt en de huid extreem droog gaat worden.

Daarom is hydrateren de beste oplossing. Smeer je handen dagelijks tot 5 en in de winter zelfs tot 10 keer in met een zeer vette handcrème. Overdrijven mag. Zo geef je je huid terug een een voorraadje aan vocht en vet. Ik heb altijd een tube handcrème in mijn handtas. Ze komen tegenwoordig in kleine handige formaten die zelfs in je broekzak passen (voor mannen die geen “sjakos” hebben :D)

Ook voldoende water drinken is een must!

Om te voorkomen dat je huid gaat uitdrogen, geef ik nog graag volgende tips mee:

  • Gebruik zoveel mogelijk producten zonder zeep op plaatsen waar je het meest gevoelig bent voor een droge huid. Baden met veel badschuim is erg nefast als je als last hebt van een droge huid. Volg zeker mijn blog, want daarover vertel ik je meer.
  • gebruik rubberen handschoenen om de afwas te doen.
    • hierbij nog een extra tip: draag onder deze rubberen handschoenen gewone katoenen handschoenen. Doordat rubber niets naar buiten laat, gaan je handen terug zweten, waardoor je dus terug met je handen in het water zit!
  • Vermijd een te droge lucht in je huis. In de winkel hebben ze daarvoor verschillende apparaten en machientjes die de luchtvochtigheid in je huis regelt, maar dit kun je ook heel gemakkelijk met een bakje water die je op je chauffage zet doen!
  • Als je veel in de auto rijdt is dit waarschijnlijk wel herkenbaar: een koude winterochtend, je moet naar je werk. Je auto is een vrieskelder op wielen dus wat doe je? De verwarming op maximaal! Het slechtste wat je hier kan doen is de verwarming rechtstreeks op je lichaam gaan richten. Probeer steeds de verwarming naar boven te richten. Het duurt iets langer voor jij dan de warmte voelt, maar je huid zal je dankbaar zijn. Ook hier is een bakje water aan te raden, alhoewel dit niet altijd even handig is in de auto…

Gesprongen lippen

Ook gesprongen lippen kunnen een probleem zijn in de winter. DIt kun je gaan vergelijken met kloven, maar dan op onze lippen. De bovenste laag van onze lip, hoornlaag genaamd, gaat door uitdroging gaan schilferen. Doordat er in onze lippen geen talgklieren zitten, die de huid gaat beschermen tegen uitdrogen, zijn onze lippen een gemakkelijk slachtoffer om uit te drogen en dus te springen (letterlijk openspringen van de lip).

Daarom is, net als bij kloven, het verzorgen van onze lippen tijdens de winter een must. ook hier heb je verschillende lippen-balsems op de markt, hier ook weer de regel: hoe vettiger hoe …

Wat als je het koud hebt?

Als laatste geef ik nog een tip wat je het beste doet als je koud hebt. Hoe warm je je het beste op?

Een fout die ik altijd maakte is om direct tegen de chauffage te gaan staan. Dit is het slechtste wat je kan doen. Door je lichaam directe en extreme warmte te gaan geven, zetten de bloedvaten in de huid zich open en gaan zo nog meer warmte gaan verliezen.

Ook is het altijd beter om je lichaam van binnen naar buiten uit te verwarmen.

Dit duurt ietsje langer voor je terug lekker warm hebt, maar je lichaam zal de temperatuur wissel beter kunnen verdragen. Een te vlugge temperatuurswissel, kan het lichaam een thermische schok geven. Dat krijg je als je van extreme koude naar extreme warmte gaat of omgekeerd.

Het beste wat je dus kunt doen is een warme kop soep of chocomelk drinken en zo je lichaam geleidelijk aan opwarmen, van binnen naar buiten uit.

Je kledij aanpassen aan de weesomstandigheid kan ook al veel schade voorkomen. Als je van plan bent om een lange winterse wandeling te maken, dan raad ik je aan om veel laagjes over elkaar te dragen. Zo bekom je een isolerend effecten wordt je lichaamstemperatuur langer vastgehouden daar waar je ze het meest nodig hebt.

Om bevroren tenen of vingertoppen te voorkomen draag je best droge sokken of handschoenen. Logisch ja, maar zelfs door zweet kan je gaan afkoelen. Af en toe verversen is dus een must.

Vingers, tenen en je neus zijn de eerste lichaamsdelen die het snelst bevriezen en dus ook vrieswonden oplopen.

In mijn mails schrijf ik hier meer over, schrijf je dus zeker in, dan ontvang je ook mijn gratis rapport!

Lees zeker ook verder mijn blogs, want in een ander artikel ga ik dieper in op sporten in de winter. Want ook hier is extra bescherming noodzakelijk!

Op jouw gezondheid!

Jolie

Duurzame inzetbaarheid ondernemers

Mentale fitheid

Als ondernemer zorg je goed voor jezelf. Je blijft mentaal en fysiek fit, want jij bent de belangrijkste schakel in je bedrijf. Ik help je om je mentale fitheid te vergroten. Dan kun je beter presteren en voel je je prettiger. http://www.ontspanningstraining.nl/…/performance-improveme…/

YouTube

In bijgaand filmpje vertel ik er meer over: https://youtu.be/ZSnGaYuxigc

Meten = weten

Ik kan voor je meten of je mentaal in evenwicht bent. Bovendien kan ik je een techniek aanleren die ervoor zorgt, dat je rustiger wordt. Ook de effecten hiervan kun je meten.

Performance Improvement Training

De Performance Improvement Training heeft als resultaat dat je je nog beter kunt concentreren, dat je geheugenfunctie een boost krijgt, dat je weer gemakkelijker beslissingen kunt nemen en dat je soepeler wordt in de omgang met je klanten , maar ook thuis 🙂 . Je slaapt ook beter.  Tenslotte neemt je creativiteit toe, zodat je betere oplossingen kunt bedenken voor gerezen problemen.

Het nieuwe ademhalen.

Een nieuwe manier van ademhalen vormt de start van de training. Je leert wat dieper inademen en langzamer uitademen. Daar word je rustig van. Vervolgens besteed je aandacht aan beweging en goede voeding. Tenslotte leer je een techniek om vervelende gebeurtenissen gemakkelijker een plaats te geven.

Hans van Os verzorgt de performance Improvement Training om beter om te gaan met werkdruk. Hij traint ondernemers, docenten en anderen met beroepen waar veel van je gevraagd wordt.