Netflix alternatieven

Tegenwoordig zijn er talloze video streaming diensten. Leuk als je een avondje niets te doen hebt, maar er zijn een hoop nadelen.

Films en series kijken

Toen Netflix begon waren vele mensen dolbij. Eindelijk een manier om zonder reclame een film te kijken. Of een serie te volgen, met de mogelijkheid om vele afleveringen achter elkaar te bekijken. Netflix is leuk, het aanbod is echter nogal beperkt. Daarnaast verdwijnen goede films en series regelmatig, waardoor het aanbod wel wisselt maar amper toeneemt. Wat erg vervelend is van Netflix, is dat je op de belangrijkste plekken geen gebruik kan maken van de video dienst. Als je een paar weken in het ziekenhuis ligt, zou Netflix ideaal zijn. Maar, de meeste bedrijven en ook ziekenhuizen maken gebruik van een proxyserver. Netflix blokkeert proxy’s, waardoor je een foutmelding ziet en geen toegang hebt tot de dienst.

Opkomst van andere video diensten

Als iets succesvol is, gaan bedrijven het kopieeren. Dat is met Netflix zeker het geval. Naast Apple, Google, Amazon, Disney zijn er talloze andere bedrijven die een video dienst aan het opzetten zijn. Of al hebben. En ze concurreren allemaal met elkaar. Hierdoor raakt het aanbod aan films en series ook verdeeld. Vroeger stonden Disney films op Netflix. Disney kocht Marvel op. Ze trokken al hun films en series weg bij Netflix, om te gebruiken op hun eigen videodienst. En dat doen bijna alle video streaming diensten. Als je toegang wilt hebben tot een iedere film of serie, heb je ongeveer 15 verschillende abonnementen nodig, wat zo’n 200 euro per maand kost. Mede hierom kiezen veel mensen er voor om films er series te downloaden.

Downloaden via nieuwsgroepen

In nieuwsgroepen posten mensen films en series. Die kan iedereen gewoon downloaden, vaak in ultra HD met ondertiteling. Er zijn kosten aanverbonden. Om te downloaden uit nieuwsgroepen heb je namelijk een nieuwsserver nodig. Dat kost ongeveer 7 euro per maand maar het kan al vanaf 3 euro. Er zijn veel bedrijven die nieuwsservers aanbieden. De meest bekende zijn Eweka en xsnews. Je kan deze providers gratis proberen. Bij Eweka kan je een weekje downloaden zonder te betalen. Meer informatie over een gratis week Eweka? Klik dan hier. Wil je xsnews proberen dan kan je zelfs 2 weken gratis downloaden. Om de diensten van deze provider te testen, kan je hier meer informatie over xsnews vinden. Probeer het eens, het kost niets, downloaden is simpel en je hoeft geen enkel reclameblok meer aan te zien.

Bier in de aanbieding

Bierdrinkers opgelet! Ben je op zoek naar een bier in de aanbieding. Vindt nu bijvoorbeeld makkelijk de goedkoopste Heineken bier aanbieding. Op de website van bierindeaanbieding.nl vindt jij eenvoudig en snel kratten, blikjes, flesjes in de aanbieding, maar ook tapvaatjes en fustjes. Alle grote merken, maar ook kleinere merken staan op de website als deze in de aanbieding zijn. De website bier in de aanbieding.nl is een uitkomst als je een verjaardag viert. Hier kan je de bier aanbiedingen van bijna alle merken bier terug vinden. Betaal dus niet teveel. En koop het met kratje bier met korting bij bijvoorbeeld een supermarkt in de buurt. Door bier in de aanbieding te kopen kan je al snel euro’s per krat besparen. Dit kan flink oplopen als je een meerdere kratten voor je verjaardag gaat inkopen. Zo kun je flink wat besparen op je bier inkopen. En dat is lekker in tijden waar alles duurder wordt. De bieraanbiedingen zijn van deze week. Als ze eerder niet meer geldig zijn staat dat erbij vermeld. Dus mocht de aanbieding bier eerder aflopen dan wordt dat vermeld.

Goedkoop bier

Wacht niet te lang en ga geld besparen door eerst even langs bier in de aanbieding te gaan voordat je bier gaat inkopen. En jet weet gelijk hoeveel je kwijt ben aan kosten. Bezoek de website regelmatig, zodat je op de hoogte ben van goedkoop bier. Met bijna alle merken bier zoals, Heineken, Amstel, Hertog Jan, Grolsch, Bavaria, maar ook B-merken en soms ook C-merken pils in de aanbieding. Zo weet je precies waar je wat kan kopen en voor hoeveel. En om het nog eenvoudiger te maken staat de prijs per liter vermeld bij elke aanbieding bier. Zo kan je ook makkelijk blikjes met kratten of flesjes vergelijken. En waar je de beste prijs per liter krijgt. Meestal zal dit een krat bier zijn of halve liter blikjes pilsener.

Kunstboom of echte kerstboom

Elk jaar is het weer de vraag of je kiest voor een echte kerstboom of een kunstboom. Beide opties brengen voor- en nadelen met zich mee en die worden in dit artikel besproken.

Een echte kerstboom laat veel naalden los. Doordat de boom niet genoeg water meer krijgt laten langzamerhand steeds meer naalden los van de stengels. Dit is natuurlijk erg vervelend, omdat deze allemaal op de grond vallen en moeten worden opgeruimd. Wel geeft een echte kerstboom nog meer de kerstsfeer. Door de geur van de dennenboom ruikt het hele huis naar kerst. Het is vaak wel moeilijk om in de winkel een mooie boom te kiezen, omdat elke boom wel aan een zijde minder takken heeft wat er niet mooi uit ziet.

Bij een kunstboom heb je geen last van het probleem dat de naalden uitvallen en dat de boom een minder mooie kant heeft. Het is bij een kunstboom zelfs mogelijk om de takken te buigen zoals je het zelf precies wilt. Hierdoor blijft de versiering ook beter hangen in de boom. Het aanschaffen van een kunstboom lijkt in eerste instantie vrij prijzig maar na een aantal jaar heb je deze aankoop al terug verdiend. In tegenstelling tot wanneer je elk jaar opnieuw een echte boom koopt. Het is zelfs mogelijk om al versierde kerstbomen te kopen. In deze bomen zitten al slingers en ballen. U hoeft dan niet meer op zoek naar slingers en ballen die precies met elkaar matchen. De boom is dan helemaal kant-en-klaar en hoeft alleen in elkaar gezet te worden. Het is ook mogelijk om de echte kerstsfeer door de geur van een dennenboom in huis te brengen om een andere manier. Met een aromaverdamper kun je namelijk de kerstgeur gemakkelijk nabootsen. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een kunstkerstboom met sneeuw. Oftewel, de opties zijn eindeloos.

Waterpijp roken

Steeds meer jongeren, maar ook ouderen proberen met vrienden uit hoe het is om samen een waterpijp te roken. Het is algemeen bekend dat roken niet goed voor je is en hierom is er een nieuwe soort shisha ontwikkeld: herbal tabak. Deze nieuwe soort tabak bevat geen nicotine, teer en andere veelvoorkomende schadelijke stoffen die vrijkomen bij het roken van traditionele tabak. Door een basis van glycerine ontstaat nog steeds dezelfde grandioze ervaring die wordt ervaren bij het roken van normale tabak, alleen dan zonder dat de zeer schadelijke stoffen vrij komen.

De IUPAC-naam van glycerine is propaan-1,2,3-triol. Het is dus een organische verbinding met een keten van 3 C atomen waarbij er aan elk C atoom een OH groep is bevestigd. Door middel van hydrolyse kunnen meerder glycerol moleculen samen een vet vormen. Door de zeer karakteristieke esterbindingen heeft glycerol een herkenbare zoete smaak. Het is niet giftig. Het wordt gebruikt als zoetstof in bijvoorbeeld snoep en gebak. De zoete smaak van herbal tabak komt dus voort uit de glycerine en is dus ook niet slecht voor je.

Er is tegenwoordig in de meeste winkels die tabak verkopen een rijk assortiment aan herbal tabak te vinden. Het is echt een opkomende markt, omdat steeds meer mensen meer aan hun gezondheid gaan denken en nadenken over de gevolgen van het roken van een waterpijp. Als de klant zijn gezondheid heel belangrijk acht is herbal tabak dus het ideale product aangezien het weinig tot geen schade doet aan het lichaam, terwijl traditionele tabak wel heel slecht is voor het lichaam.

Houd jij dus van een lekker trekje van de waterpijp maar ben je wel erg op je gezondheid gesteld? Kijk dan of je ergens herbal tabak kunt vinden en probeer het een keer uit. Je zult zien dat de beleving minstens zo goed is.

Wat zijn scatter symbolen?

Als je als beginnende online gokker de wondere wereld van het casino ontdekt, kom je waarschijnlijk heel wat onbekende termen tegen. Wie af een toe eens op de slotmachine speelt, heeft wel al eens iets van “scatters” gelezen. Het is meestal onbekend wat dat juist betekent, daarom leggen we het hieronder even uit.

We beginnen bij het begin. In de beginjaren toen gok kasten nog niet zo lang bestonden, hadden ze slechts één winlijn. Dat was eerst geen enkel probleem, maar na verloop van tijd werd het spelen met één winlijn toch wat saai aangezien je altijd twee of drie van dezelfde fruitsymbolen op één lijn moest hebben om te winnen. De ontwikkelaars van de gokkast hadden dat probleem gelukkig snel in het oog en gingen op zoek naar een oplossing. Die oplossing werd de volgende: het symbool van de kers werd anders geprogrammeerd zodanig dat je ook een prijs won wanneer je twee kersen in beeld had, ongeacht de winlijn. De kers is zo het eerste scatter symbool geworden.

Een scatter symbool is dus een Engelse term voor een kris kras symbool waarmee er een geldprijs te winnen is zonder dat het op een winlijn moet vallen. Huidige scatter symbolen werken nog steeds volgens deze redenering. Een scatter symbool kan tegenwoordig wel verschillende vormen aannemen zoals bloemen, dollartekens, goudstaven of kroontjes. De scatter symbolen hoeven dus niet op een winlijn te vallen maar gewoon in beeld te staan. Bij de meeste slotmachines heb je recht op een prijs als er drie of meer scatter symbolen staan. Bij sommige online slotmachines werken de symbolen anders. Zo zijn de scatter symbolen soms jokers of activeren ze een bonusspel, maar dat is niet altijd het geval. Zo weet je dus nu hoe je toch soms een geldprijs kan krijgen zonder dat de winlijn gevallen is.