Uitleg over het belang van priming in uw marketingstrategie

Priming is een neuromarketing techniek die in de psychologie wordt gebruikt om de geest voor te bereiden op een gebeurtenis, zodat hij eerder geneigd zal zijn op een bepaalde manier te reageren. Het idee is gebaseerd op het “primacy effect” en het “wapenfocus effect”. Priming kan ook “impliciet” of “subliminaal” worden genoemd, omdat het gebruik maakt van invloeden van buitenaf, zoals woorden of beelden, om je geest te beïnvloeden. Als u bijvoorbeeld een glas water krijgt voordat u een restaurant binnengaat, is de kans groter dat u water bestelt wanneer u binnen bent.

Priming is veelvuldig gebruikt in marketingstrategieën met gemengde resultaten. Priming kan vrij duur zijn, maar is vaak de moeite waard voor grotere bedrijven die er zeker van willen zijn dat hun merkboodschap bij de klant blijft hangen. Hier zijn enkele manieren waarop PRIMING belangrijk kan zijn voor marketingstrategie.

Wat is Priming?

Priming is een techniek die in de psychologie wordt gebruikt om de geest voor te bereiden op een gebeurtenis, zodat hij eerder op een bepaalde manier zal reageren. Het idee is gebaseerd op het “primacy effect” en het “weapon focus effect”. Priming kan ook “impliciet” of “subliminaal” worden genoemd, omdat het gebruik maakt van invloeden van buitenaf, zoals woorden of beelden, om je geest te beïnvloeden.

Priming is vaak gebruikt in marketingstrategieën met gemengde resultaten. Priming kan vrij duur zijn, maar is vaak de moeite waard voor grotere bedrijven die er zeker van willen zijn dat hun merkboodschap bij de klanten blijft hangen.

Hier zijn enkele manieren waarop PRIMING belangrijk kan zijn voor de marketingstrategie:

1) Priming gebruiken om mensen geïnteresseerd te krijgen in uw bedrijf.

Priming kan worden gebruikt om mensen in uw bedrijf te interesseren door ze in de mindset van kopen te brengen nog voordat ze weten wat u verkoopt. Een veelgebruikt voorbeeld van deze tactiek is het noemen van woorden als gratis of uitverkoop bij het beschrijven van uw product of dienst. Hierdoor zullen mensen eerder geneigd zijn om te kopen omdat ze denken aan dingen die worden afgeprijsd – zelfs als er geen promotie gaande is!

2) Priming gebruiken in reclamecampagnes.

Als u priming gebruikt om een verkoop te promoten, zorg er dan voor dat u het woord GRATIS ergens in de beschrijving van uw product of dienst zet, of andere buzzwords gebruikt die gerelateerd zijn aan verkoop zoals koopjes en kortingen. Dit zal prime mensen de geest wanneer ze zien uw advertentie en maken ze veel meer ontvankelijk

Het Primacy Effect en het Weapon Focus Effect

Het primacy effect is het idee dat mensen een sterkere reactie zullen hebben op woorden of beelden die als eerste worden gezien. Met andere woorden, als je iemands aandacht wilt trekken, richt je dan op het eerste wat ze zien.

Wapenfocus is het idee dat als iemand een wapen vasthoudt, hij agressiever zal zijn. Als u wilt dat iemand het met u eens is of eerder geneigd zal zijn uw product te kopen, plaats dan een afbeelding van een wapen in de buurt.

Voordelen van priming

Priming heeft vele voordelen, maar het is belangrijk op te merken dat priming een kostbare marketingstrategie kan zijn. Priming is een manier om een bepaald gedrag in de geest van de klant te vestigen. Het is een gemakkelijke en efficiënte manier om dit te doen omdat u zich specifiek op uw klanten richt.

Priming kan worden gebruikt in elk marketingplatform, van billboards tot social media posts. Dit verhoogt uw kansen om de gewenste boodschap over te brengen, wat zal leiden tot meer verkoop en een betere publieke opinie voor uw bedrijf.

Priming helpt ook om merkloyaliteit te creëren. Klanten die met uw bedrijf zijn geprimed, zullen eerder geneigd zijn bij u te kopen als ze in de toekomst gerelateerde artikelen nodig hebben. Priming is een geweldige manier om de herkenbaarheid te vergroten en een betere perceptie te creëren van wat uw bedrijf doet. Als het goed wordt gedaan, kan priming u helpen een blijvende indruk te maken op iemands geest.

Nadelen van priming

Priming kan vrij duur zijn. Als u bijvoorbeeld een publiek wilt primen met een specifieke boodschap over uw bedrijf, moet u wellicht investeren in reclame- en marketingmateriaal. Als de priming niet werkt zoals bedoeld, is het een verspilde investering.

Priming kan ook onethisch overkomen. Bedrijven die hun klanten primen kunnen misleidend of oneerlijk overkomen door informatie te geven die niet waar is en die afhankelijk is van invloeden van buitenaf voor succes.

De manier waarop je een publiek primet, hangt af van wie ze zijn en wat je ze probeert te verkopen. Priming wordt vaak gebruikt door marketeers om de kans op een aankoop of actie te vergroten, maar het kan ook worden gebruikt om een ander doel te bereiken, zoals het verbeteren van de klantenservice of het verhogen van de productiviteit. Wanneer u overweegt om priming al dan niet te gebruiken in uw marketingstrategie, zorg er dan voor dat u de kosten en baten afweegt alvorens u zich engageert.

Conclusie

Priming is een belangrijk instrument in de marketingstrategie. Priming kan worden gebruikt om nieuwe gewoonten te creëren of de betrokkenheid bij bestaande gewoonten te vergroten, en is daarom uitgegroeid tot een van de meest populaire tools in marketing vandaag. Een belangrijk element van priming is het gebruik van foto’s in uw advertentiecampagnes op Facebook, omdat mensen goed reageren op foto’s.

Back office software

Tegenwoordig is het veel handiger voor een bedrijf om zaken omtrent het personeel digitaal te regelen. Hierdoor hebben beide partijen hier duidelijk zicht op, kan het gemakkelijk worden aangepast en kunnen er geen bestanden kwijt raken. Mysolution is het enige bedrijf wat u een volledige back office software kan bieden. In dit artikel zal ik uitleggen wat dit precies inhoudt.

–          Contractbeheer: door gebruik te maken van een digitale handtekening is het niet langer meer nodig om documenten te printen en te ondertekenen met een handgeschreven handtekening. Maar dit alles kan digitaal plaatsvinden en hier later bekeken worden.

–          Urenregistratie: het is niet meer nodig om op papier bij te houden hoeveel uur je gewerkt hebt en dit door te geven aan de leidinggevende. Maar dit kan allemaal digitaal worden geregistreerd en ingezien.

–          Facturatie: het verzenden van facturen hoeft niet langer meer via de post maar kan gewoon digitaal. Hierdoor kan het veel sneller plaatsvinden en wordt het minder snel vergeten op te betalen.

–          Verlonen: ook salarissen kunnen digitaal worden bijgehouden en op deze manier worden uitbetaald.

Mysolution maakt gebruik van Microsoft Dynamics NAV. Dit betekent dat ook andere office producten zoals Word en Outlook optimaal gebruikt kunnen worden. Dit betekent dat echt alles gedigitaliseerd is, waardoor er door de werkgevers en -nemers optimaal gebruik van gemaakt kan worden.

Net als u denkt dat het allemaal niet nog mooier kan, is er ook de optie om gebruik te maken van de Mysolution app. Zo kunnen alle gegevens gemakkelijk worden ingezien en bewerkt vanaf de mobiele telefoon.

Oftewel, het is niet langer meer nodig om alles op papier bij te houden. Dat scheelt een hele hoop bomen die niet gekapt hoeven te worden. En het is veel gemakkelijker, overzichtelijker, sneller en zo kan ik nog wel even doorgaan met het noemen van de voordelen.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst is een contract dat vaak gebruikt wordt om de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. Er is dan geen procedure bij de rechter of UWV nodig. De werkgever en werknemer, of diens juristen, onderhandelen over de voorwaarden van de vaststellingsovereenkomst. Als de overeenkomst goed is opgesteld en de individuele situatie leent zich hiervoor, dan kan het recht op WW behouden blijven.

Overigens zijn er ook andere soorten vaststellingsovereenkomsten dan ter beëindiging van het dienstverband. Daarover gaat het niet in dit artikel.

Inhoud van de vaststellingsovereenkomst:

In de overeenkomst worden vaak tenminste de volgende onderwerpen behandeld.

  1. Benoeming van de contractpartijen, inclusief adres en geboortedatum van de werknemer.
  2. De achtergronden en overwegingen: Dit zijn vaak standaard teksten met het oog op WW. Meestal wordt aangegeven dat wegens een verschil van inzicht of functieverval beëindigd wordt, zonder dat werknemer verwijtbaar is of sprake is van een dringende reden.
  3. De einddatum: Gebruikelijk is om minstens de voor werkgever geldende opzegtermijn te hanteren. Er wordt gerekend vanaf de ondertekeningsdatum.
  4. De periode tot de einddatum: Moet de werknemer doorwerken, of wordt hij bijvoorbeeld (deels) vrijgesteld van werk?
  5. Eerder werk elders: Hoe gaan partijen ermee om als de werknemer al voor de einddatum ergens anders aan de slag wil?
  6. De ontslagvergoeding: Welk bedrag betaalt de werkgever aan de werknemer voor het ontslag. Gebruikelijk is dat minimaal de wettelijke transitievergoeding betaald wordt. Vaak kan een hoger bedrag uitonderhandeld worden. Dit kan anders liggen indien de werknemer erg verwijtbaar is of zelf heeft aangegeven weg te willen.
  7. De eindafrekening: Worden de vakantiedagen nog betaald? Verder, bevestiging van uitbetaling (naar rato) van vakantiegeld, dertiende maand, eventuele bonus, etc.
  8. Finale kwijting: Partijen hebben na de vaststellingsovereenkomst niets meer van elkaar te eisen.
  9. Diverse randvoorwaarden, zoals ter zake bedrijfseigendommen, eventuele ziekte, een getuigschrift, concurrentie en relaties, etc.

Op de website https://vaststellingsovereenkomst.info tref je een kennisbank aan met alle informatie die van pas komt als je met een vaststellingsovereenkomst te maken hebt. Ook is hier een voorbeeld van een vaststellingsovereenkomst opgenomen.

Advies tijdens uw loopbaan

Vrijwel iedereen besteed veel tijd aan hun loopbaan. Of je nu fulltime of parttime werkt, een groot deel van hoe jouw week er uit ziet bestaat uit werken. En mensen moeten steeds langer werken aangezien de pensioenleeftijd constant stijgt. Aangezien je veel tijd besteed aan werk kan het zo zijn dat je wel eens problemen ondervindt op uw werk, of uw word ontslagen of je hebt uiteindelijk toch niet de baan gevonden die je leuk vindt, en je dus een andere baan wilt zoeken. Als u tegen dit soort problemen aanloopt kunt u de hulp inschakelen van een loopbaancoach. Deze coach kan jou op professionele manier ondersteunen waardoor je kunt ontwikkelen in jouw carrière.

Sommige bedrijven hebben loopbaancoaches in dienst die starters en nieuwe werknemers kan begeleiden als ze ergens tegen aan lopen. Niet alle bedrijven hebben dit aangezien dit ook niet verplicht is. De organisatie kan daar zelf voor kiezen. Soms is de coach een ervaren medewerkers die veel weet over de organisatie en jou daar bij kan begeleiden. Loopbaancoach is namelijk geen echt beroep, iedereen kan zich loopbaancoach noemen zonder een opleiding te hebben hoeven doen. Vandaar dat medewerkers die al lang in de organisatie zitten deze taak vaan op zich (willen) nemen. Sommige nieuwe werknemers gaan er zelf naar op zoek als ze ergens tegen aan lopen. De coach helpt jou jouw ambities voor te bereiden op de werkvloer.

Soms komt er in een MTO naar voren dat werknemers graag begeleiding willen door middel van een loopbaancoach. Dit willen ze liever niet aangeven in persoon, maar als dit in een medewerkerstevredenheidsonderzoek naar voren komt dan laten ze dit graag weten. Als mensen er voor kunnen kiezen veranderen ze soms van gedachte. Het is als organisatie zijnde wel handig om iemand als loopbaancoach te kiezen. Dit kan de werkprestaties verbeteren als werknemers zich goed kunnen ontwikkelen en hun ambities verwezenlijken.

Er frisser uitzien met botox en fillers

Aan de ene kant wordt gezegd dat je jezelf moet zijn en dat je je niet veel moet aantrekken van wat je omgeving van je vindt en dat is ook zo, maar aan de andere kant vinden mensen het belangrijk dat ze status bij dezelve mensen hebben. De inhoud van deze status verschilt wel bij iedereen en wordt bepaald door wat iemand denkt wat in zijn of haar omgeving goed wordt gevonden. Daardoor wil je er uitzien zoals je denkt dat anderen in jouw omgeving jou willen zien.

Een van de meest voorkomende gedachtes over hoe je eruit moet zien die ook in onze maatschappij wordt uitgedragen is dat je er goed uit moet zien. Als gevolg hebben mensen die iets minder goed bij dat beeld passen, minder kans op het krijgen van bepaalde functies in hun carrière. Want als er geen verschil is tussen twee sollicitanten wordt er vaak gekozen voor degene die het beste aansluit bij wat de beoordelaar mooi vindt. Daardoor hebben jonge en mooie mensen meer kans op het krijgen van bepaalde functies dan mensen die wat minder van die eigenschappen hebben. Jonge mensen hebben daardoor meer mogelijkheden in hun carrière dan mensen die er wat minder jong en aantrekkelijk uit zien.

Het is daarom erg belangrijk om er goed uit te zien want dan maak je meer kans op een goede carrière. De reden waarom veel mannen en vrouwen aan plastische chirurgie doen, is dan ook om er goed uit te zien. Zo komt het dat veel mannen en vrouwen een plastisch chirurgische- of cosmetische behandeling doen. Veel vrouwen nemen daarom botox injecties of gebruiken fillers lippen. Zowel botox als fillers zorgen ervoor dat iemands huid gladder wordt. Daardoor wordt iemand gezicht ook gladder waardoor die er beter uit gaat zien en dat komt de hele persoon ten goede.