Slimme technologie voor het opwekken van stroom

Het wordt steeds meer algemeen bekend dat het belangrijk is dat we een minder grote ecologische voetafdruk achter laten op de aarde. We richten als mens veel schade aan, aan het milieu en het klimaat. Als we willen dat de volgende generaties ook nog prettig op deze planeet kunnen leven, zullen we er toch iets zuiniger mee om moeten gaan. Gelukkig pakken veel bedrijven dit idee op en ook de wetenschap is volop bezig om nieuwe technieken te ontwikkelen om duurzaam leven zo goedkoop en makkelijk mogelijk te maken. Een onderdeel van deze ontwikkelingen is het duurzaam opwekken van stroom met duurzame energy systems.

Zo kennen we natuurlijk allemaal de monokristallijne zonnepanelen. Deze worden steeds goedkoper om aan te schaffen, omdat de productie ervan steeds efficiënter wordt en omdat het door meer mensen gekocht wordt. De kosten gaan omlaag en het rendement stijgt. Dit maakt het aantrekkelijker om over te stappen, of deels over de stappen, op zonnepanelen.

Een nieuwe ontwikkeling is zonnepanelen in glas. Ze hebben ontdekt dat dit ook een mogelijkheid is en dat het zelfs veel beter werkt dan ‘reguliere’ zonnepanelen. Dit hoeft niet per se op huizen, maar kan bijvoorbeeld ook in auto’s verwerkt worden. Veel automerken staan in de rij voor deze nieuwe ontwikkeling, want het is natuurlijk ‘hot topic’ en het wordt erg gewaardeerd als bedrijven voor duurzaam gaan.

De laatste ontwikkeling die we willen noemen is het verwerken van zonnecellen in dakpannen. Dakpannen heb je vaak sowieso al op je huis alleen bij deze zitten er zonnecellen in. Dit is een groot voordeel ten opzichte van gewone zonnepanelen, want ze tasten het straatbeeld niet aan. Het is netjes weggewerkt en je zult het verschil niet zien. Dit zal vooral toegepast worden op nieuwbouwhuizen, zodat over een aantal decennia alle huizen voorzien zijn van stroomopwekking via zonnecellen.

Hoe werkt een waterpijp?

Veel mensen hebben ooit wel al eens een waterpijp of shisha gerookt. Het is best populair en ook shisha lounges worden druk bezocht. Zoals iedereen wel weet rook je een waterpijp met waterpijp tabak zoals herbal tabak of fruittabak, die bestaan in allerlei lekkere smaken. Wat waterpijp rokers meestal niet weten, is hoe een waterpijp nu eigenlijk werkt. Daarom onderzochten wij het voor jou.

Het belangrijkste dat een waterpijp doet, is eigenlijk het wegfilteren van fijnstof en het afkoelen van rook. In een doorzichtige waterpijp kan je dat proces goed zijn. De rook komt in contact met het water, daardoor gaan de zwaardere substanties zoals het as en onverbrand materiaal opgevangen en weggefilterd worden. Het verbranden van organisch materiaal zorgt voor het aanmaken van teer en andere slechte stoffen, dat wil je niet in je longen krijgen. Een waterpijp heeft hetzelfde effect als een gaswaterfles in een laboratorium: het haalt verontreinigingen en stof uit de gassen/rook.

Wanneer je een trek neemt aan de shisha slang, ontstaat er een onderdruk die ervoor zorgt dat de rook doorheen het water zal bubbelen. Er wordt dan een gaatje geopend (ook wel shotty, carby of choke genoemd) waardoor de rook na het passeren van het waterreservoir kan ontsnappen. De smaak van de tabak is niet oplosbaar in het water en zal doorheen de waterpijp gaan en met de gekoelde rook in je mond terecht komen. In het water blijven de onverbrande organische stoffen en het teer over.

Hoe fel de koel- en filtratie-effecten zullen zijn, hangt af van de hoeveelheid vloeistof die gebruikt wordt en hoe groot de kom is. Er zijn waterpijpen met meerdere waterkamers, maar er zijn er ook met diffusers om meer bubbels mee te krijgen. Door meer bubbels zal er meer rook het water bereiken voor het naar de longen gaat.

Vatenpers aanschaffen?

Een vaten pers is een speciale pers die afval zoals vaten, blikken en kannen kan reduceren. Misschien wist u niet eens af van het bestaan van dit bijzondere apparaat, maar het kan veel voordelen hebben voor uw werknemers, bedrijfsresultaat en werkomgeving. U kunt het vast wel, overal staat hoog opgestapeld afval en als u gebruik maakt van vaten nemen deze vaak veel ruimte in beslag. Soms ziet u zelfs in de werkplaats door te bomen het bos niet meer. Een vatenpers kan een uitstekende oplossing bieden, omdat deze het volume met maar liefst 90 % reduceert. U zorgt dus voor een betere, gezondere en veiligere werkomgeving, alleen al door het gebruiken van een speciale vatenpers.

Als u een vatenpers gaat aanschaffen heeft u de keuze uit verschillende apparaten. Niet alle apparaten kunnen bijvoorbeeld metaal persen en dat is dus afhankelijk van het materiaal dat u gebruikt bij uw onderneming. De vatenpersen hebben allen een dusdanige constructie, dat ze allemaal optimaal zijn toegespitst op het verkleinen van blikken, vaten en kannen van het juiste materiaal. Een vatenpers is een perfecte en innovatieve oplossing die ruimtebesparend en kostenbesparend is voor uw bedrijf. Kijk meer voor meer informatie op de website of neem contact met ons op.

De voordelen van ultrasoon reinigen

Het ultrasoon reinigen van voorwerpen heeft uiteenlopende voordelen. Zo kan middels ultrasone reiniging zeer snel en grondig gereinigd worden. Het is de ook de perfecte manier om moeilijk te bereiken plekken te reinigen. Den bijvoorbeeld aan sleuven, poriën of gaten waar vuil zich in op kan hopen. Het is daarnaast ook de meest efficiënte manier van reinigen. Het werkt namelijk in luttele minuten; daarmee overtreft het vrijwel elk ander reinigingsmiddel. Ook ontstaan er geen krasjes of andere beschadigingen tijdens het ultrasoon reinigen; dit is compleet uitgesloten.

Ultrasoon reinigen: de juiste frequentie

Maar hoe werkt dat nu precies, dat ultrasoon reinigen? Bij het ultrasoon reinigen verplaatsen geluidsgolven zich in bijvoorbeeld water of reinigingsvloeistof. Door de combinatie met deze trillingen of geluidsgolven, kan het reinigingsproduct tot in de kleinste hoekjes en gaatjes komen. Het is hierbij belangrijk om de juiste frequentie te kiezen. Dit is de mate waarin de geluidsgolven gecreëerd worden. Gaat het om een oppervlakkige reiniging, dan kan gekozen worden voor lagere frequenties van bijvoorbeeld 20 kHz. Deze frequentie zorgt namelijk voor bellen met een grotere diameter. Voor echt grondige reiniging zijn bellen met een kleinere diameter nodig, zodat ze de moeilijk te bereiken plaatsen goed kunnen reinigen. Om bellen met een kleinere diameter te creëren, is een hogere frequentie nodig, vanaf 38 kHz. Het hangt dus volledig af van het te reinigen oppervlak met welke frequentie men ultrasoon moet reinigen.

Cursus voor STT lassen volgen?

Wist u dat het STT lassen in vergelijking met TIG lassen veel goedkoper is? En dat het eigenlijk aantrekkelijker is in prijs- en kwaliteitsverhouding? Economisch is het hierdoor erg interessant om de STT lastechniek uit te voeren. Deze techniek wordt vaak toegepast bij het lassen van grondlagen. Dit is het wat grovere laswerk. Het wordt ook wel kortsluitboog lassen genoemd. Speciaal voor dit soort laswerk worden er verschillende cursussen aangeboden. Het schijnt nogal moeilijk te zijn en u moet dan ook echt een specialist inschakelen voor dit soort laswerk. STT lassen wordt meestal gedaan met een lasrobot, omdat het met de hand lastig is. De cursus is te volgen op een bekend college waar onder andere de lasprocessen en de apparatuur aan bod komen. Ook wordt er meer uitleg gegeven over de materialen. Het is erg belangrijk dat er al voorkennis aanwezig is. Hierdoor zal het proces van STT lassen begrijpelijk zijn. De toepassingsbieden worden daarnaast ook uitgelegd bij het volgen van de cursus. Als laatste mag u lassen met de lasmanipulator. Dat is een lasttafel die kan draaien. Een soort draaiplateau waar u op leert STT lassen. Deze kun je met precisie met de hand bedienen voor een strakke en precieze afwerking.