Waterpijp roken

Steeds meer jongeren, maar ook ouderen proberen met vrienden uit hoe het is om samen een waterpijp te roken. Het is algemeen bekend dat roken niet goed voor je is en hierom is er een nieuwe soort shisha ontwikkeld: herbal tabak. Deze nieuwe soort tabak bevat geen nicotine, teer en andere veelvoorkomende schadelijke stoffen die vrijkomen bij het roken van traditionele tabak. Door een basis van glycerine ontstaat nog steeds dezelfde grandioze ervaring die wordt ervaren bij het roken van normale tabak, alleen dan zonder dat de zeer schadelijke stoffen vrij komen.

De IUPAC-naam van glycerine is propaan-1,2,3-triol. Het is dus een organische verbinding met een keten van 3 C atomen waarbij er aan elk C atoom een OH groep is bevestigd. Door middel van hydrolyse kunnen meerder glycerol moleculen samen een vet vormen. Door de zeer karakteristieke esterbindingen heeft glycerol een herkenbare zoete smaak. Het is niet giftig. Het wordt gebruikt als zoetstof in bijvoorbeeld snoep en gebak. De zoete smaak van herbal tabak komt dus voort uit de glycerine en is dus ook niet slecht voor je.

Er is tegenwoordig in de meeste winkels die tabak verkopen een rijk assortiment aan herbal tabak te vinden. Het is echt een opkomende markt, omdat steeds meer mensen meer aan hun gezondheid gaan denken en nadenken over de gevolgen van het roken van een waterpijp. Als de klant zijn gezondheid heel belangrijk acht is herbal tabak dus het ideale product aangezien het weinig tot geen schade doet aan het lichaam, terwijl traditionele tabak wel heel slecht is voor het lichaam.

Houd jij dus van een lekker trekje van de waterpijp maar ben je wel erg op je gezondheid gesteld? Kijk dan of je ergens herbal tabak kunt vinden en probeer het een keer uit. Je zult zien dat de beleving minstens zo goed is.