Werkstress

Werkstress staat in de top vijf van de lijst veroorzakers van fysieke klachten en komt dan ook zeer vaak voor.  Veel mensen kunnen het niet laten om ’s avonds ook even hun zakelijke mails te checken en toch even aan het werkt te gaan. Het internet maakt dit namelijk erg goed mogelijk, maar dit kan helaas wel een stijging  van de werkdruk opleveren en resulteren in stress. Er wordt dan ook altijd gezegd dat je werknemers genoeg rust moet geven, zo heb je namelijk alleen maar meer kans dat ze uitgerust op het werk komen en beter hun werk kunnen doen. Heb je het als werkgever erg druk dan is een salarisservice of iets anders wat u gemakkelijk kunt uitbesteden zeker een aanrader.

In 2014 werd 33 procent van het ziekteverzuim veroorzaakt door stress, dit was hiermee de grootste oorzaak van het verzuim. Werkstress kan leiden tot fysieke klachten, je kan hierbij denken aan een stijve nek of pijn in de schouders. Dit kan natuurlijk gemakkelijk verholpen worden, maar het is veel beter om te kijken naar de kern van het probleem. Werkgevers kunnen gezondheidsklachten dan ook veel beter voorkomen dan dat de medewerkers verzuimen. Het is dan ook vele beter om stress op het werk terug te dringen en zo het welzijn van de medewerkers te verbeteren.

Het is als werkgever dan ook zeer belangrijk dat je de werknemers in de gaten houdt en ze niet uren laat overwerken, daarna is het verstandig om aan te raden om ’s avonds ook daadwerkelijk rust te nemen. Er zijn namelijk ook altijd hulpmiddelen waardoor je een aantal werkzaamheden gemakkelijk kan uitbesteden, denk hierbij aan een loonservice. Als je ervoor zorgt dat de werknemers genoeg rust ervaren en geen last hebben van stress, dan  loop je ook veel minder kans dat je werknemers met verzuim gaan vanwege fysieke klachten.