Scheiden met hulp van mediator

Wie gaat scheiden staat veel werk te wachten. Misschien denk je daar niet aan wanneer je bezig bent met de emotionele kant van een scheiding maar hoe je het ook wendt of keert; het werk komt vanzelf op je af. Hoe ga je dat aanpakken? Waar moet je op letten en hoe weet je of de verdeling van de goederen eerlijk verloopt? Niet iedereen is haantje de voorste dus dan kan het al snel zijn dat de toeschietelijke partner ten onrechte meer berooid achter blijft. Het is zaak voor jezelf en je eigen belangen op te komen zonder daarin heel star te worden. Dat is één ding. Daarnaast moet je te weten zien te komen wat jouw rechten zijn. Hoe doe je dat? Met de hulp van een mediator.

Een mediator helpt gedurende het hele scheidingsproces

Een mediator is een bemiddelaar die onpartijdig is. Hij of zij zorgt ervoor dat jullie alle benodigde stappen ondernemen en dat jullie alles goed regelen. Met een mediator naast je hoef je niet bang te zijn iets te missen. De mediator heeft ook zeker oog en oor voor de gevoelige kant van de zaak en kan jullie daarin begeleiden. Wanneer er recht zou kunnen bestaan op alimentatie zal precies uitgelegd worden hoe dat werkt. De mediator heeft rekentabellen en houdt rekening met jullie persoonlijke situatie en snapt heel goed dat een nieuwe start een goede afsluiting nodig heeft.

Het echtscheidingsconvenant is onmisbaar

Zoals je ziet is de begeleiding en coaching van een mediator van begin tot eind. Dat moet ook wel want uiteindelijk stellen jullie het echtscheidingsconvenant op waarin alles wat afgesproken is staat opgeschreven. Dit convenant wordt door de mediator die overigens ook gewoon advocaat is, aangeboden bij de rechtbank. Wanneer het convenant hout snijdt en de mediator heeft zijn werk goed gedaan zal deze meestentijds onverkort worden overgenomen door de rechter.

echtscheidingsconvenant