Lange reis met de auto

Elke zomer reizen weer veel mensen af naar landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië en noem maar op. Vooral gezinnen met een tent of een caravan kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. De een vindt de reis heerlijk en de ander heeft het liefst dat het zo snel mogelijk voorbij is. Het is natuurlijk ook heel vervelend als je in een enorme file belandt of als je met z’n allen zit weg te zweten in de auto. Gelukkig zijn er aardig wat dingen waar je wel zelf invloed op hebt en daarover zullen we in dit artikel een aantal tips met je delen.

Als je met kinderen reist is het misschien wel het belangrijkst om de kinderen tevreden te houden. Urenlang in een auto zitten met jengelende kinderen die steeds vragen of we er al zijn, daar zit niemand op te wachten. Voor veel gezinnen helpt het om in de nacht te gaan rijden, rond 4:00, zodat de kinderen de eerste paar uur nog lekker door kunnen slapen. Dat scheelt al een deel van de reis. Voor overdag helpt het vaak om muziek te draaien die ze leuk vinden en regelmatig even te stoppen om naar de wc te gaan of iets te eten. Om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen, kun je een paar kleine cadeautjes in een tas meenemen. Dat kan heel klein zijn, van een euro per stuk, maar kinderen zijn er al gauw weer een uurtje zoet mee. Geef dan bijvoorbeeld om de paar uur een nieuw cadeautje en je zult ze niet horen.

Naast de sfeer in de auto, is de staat van de auto ook uiterst belangrijk. Zorg voor de reis dat dit allemaal gecontroleerd en in orde is. Wat veel mensen ook fijn vinden om in de auto te hebben is een achteruitrijcamera draadloos. Deze zorgt ervoor dat je goed kunt zien wat er achter je gebeurt. Achteruitrijcameras zijn even een investering, maar je kunt er jaren profijt van hebben en wie weet scheelt het je een botsing.