Een sloperij gevonden en wat nu?

Als je een goede sloperij hebt gevonden is het nog een paar stappen voordat je definitief van je auto bent verlost. Er zijn een aantal soorten sloperijen. Een sloperij waar je zelf je auto moet brengen en een sloperij waar zij je auto kunnen ophalen. De tweede piste is de handigste, want zelf je auto naar de sloop rijden is verboden. Je sloopauto is immers een auto die niet meer door de APK komt. Dan moet je weten dat je hoge boetes kunt krijgen en je een gevaar bent op de weg. Bij het overhandigen van de sleutel krijg je geld (of later overgemaakt) een bewijs van vrijwaring.

Wees er wel zeker van dat ze jou ook een RDW-vrijwaringsbewijs kunnen overhandiggen. Zonder zo’n bewijs kun je maar beter naar een bedrijf gaan dat wel zo’n bewijs kan overleggen, want zonder een RDW-vrijwaringsbewijs blijf je geld betalen. Aan zowel de wegenbelasting als de autoverzekering. En stel nou dat de mensen van de autosloop jouw sloopauto opkalefateren en er in mee gaan rondrijden en snelheidsovertredingen begaan, dan zal jij uiteindelijk opdraaien voor de kosten. Want de auto staat nog op jouw naam.

Zelf hoef je de vrijwaring niet te regelen. Dit hoort te worden gedaan door het sloopbedrijf. Nu je je auto kwijt bent kun je op zoek naar een nieuwe of een wat oudere auto. Mogelijk dat je op de autosloop nog een auto tegenkomt die je interesse lokt. Als je een beetje handig bent kun je zelf een auto opknappen.