bedrijfskleding inkoop

Bedrijfskleding Inkoop

Grote Nederlandse ondernemingen kopen hun bedrijfskleding duurzaam in. Douwe Egberts en Deli XL, om maar eens wat namen te noemen, kopen hun kleding duurzaam in. Dit gaat om respectabele aantallen bedrijfskleding, Deli XL neemt zo’n 5.000 kg kleding af! Deli XL is continu op zoek naar mogelijkheden om de keten te verduurzamen. De onderneming wil in 2015 90% van de inkoop doen bij duurzame leveranciers. Met de bedrijfskleding zit het in ieder geval goed.

Deze keus past goed in het duurzaamheidsbeleid van Deli XL. Het foodservicebedrijf heeft in de afweging voor de keuze van een leverancier helder gesteld dat duurzaam ondernemen één van de speerpunten van de nieuwe partner diende te zijn. Zo wordt de bedrijfskleding van Deli XL na gebruik gerecycled via KICI, waarbij het streven is om de materialen zo hoogwaardig mogelijk te hergebruiken, en wordt de CO2-uitstoot van al het transport volledig gecompenseerd.

Een gedeelte van de bedrijfskleding van Deli XL is voorzien van het Europees Ecolabel. Dit milieukeurmerk staat voor een productie waarbij zoveel mogelijk wordt gelet op het milieu: beperkt gebruik van schadelijke stoffen en inzet van water- en energiebesparende processen.

 

1 gedachte op “bedrijfskleding inkoop

  1. De keten voor de productie van (bedrijfs)kleding is lang. En dus is duurzaamheid een ingewikkeld begrip. Een Eco-label in die hele lange keten is slechts het begin, zoals ik aangeef in het artikel onder de volgende link. http://www.bedrijfskledingexpert.com/hoe-mvo-is-bedrijfskleding/
    Duurzaamheid begint bij het ontwerp, want ook daar kunnen slagen gemaakt worden. Recycling is bv een stuk eenvoudiger als de kleding uit één kleur bestaan. Nadenken over het doek is de 2e stap. Lenzing heeft met Tencel m.i. een veelbelovende vezel voor de toekomst die wellicht bio-katoen voorbij streeft. Maar het begint met vragen van de inkoper; bij Deli XL lijkt het begin gemaakt.
    Maan Ketterings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.