Je huis opfleuren

Veel mensen kijken vol jaloezie naar huizen in tijdschriften of op televisie. Deze huizen hebben vaak net dat beetje extra wat je eigen huis mist. Je moet natuurlijk niet vergeten dat deze huizen helemaal ingericht zijn door designers en dat een foto maar een momentopname is van een huis. Niemand heeft 24/7 een perfect gestyled en opgeruimd huis. Toch zijn er wel wat dingetjes die je kunt doen om je huis nét een beetje op te fleuren. Hier vind je een aantal leuke tips!

Houten wandbekleding maakt je kamer meteen heel uniek en sfeervol. Veel mensen kiezen voor een witte muur omdat dat ‘makkelijk is’ en overal wel bij zal passen, maar erg veel karakter heeft het natuurlijk niet. Daarom kan wandbekleding in groot verschil maken. Houd je niet van hout, dan kun je ook kiezen voor steenstrips kopen.

Veel mensen hebben alleen bloemen in huis rond hun verjaardag of wanneer ze ze krijgen, maar je kunt natuurlijk ook bloemen voor jezelf kopen. Zo voelt je huis toch wat meer aan als de natuur en bloemen zorgen ook voor veel vrolijkheid. Je kunt dit ook heel leuk aanpassen aan het seizoen. In de lente en zomer kun je kiezen voor veel vrolijke kleurtjes, zoals rood, oranje, geel en groen. In het najaar kun je dan voor meer herfstige kleuren gaan.

Als je je huis wat persoonlijker wilt maken dan is foto’s ophangen dé oplossing. Kies een aantal leuke foto’s van je gezin, bijvoorbeeld van vakanties en laat die mooi en groot afdrukken. Door eigen foto’s op te hangen in je huis voelt het helemaal van jou. Zo doe je ook nog eens wat met alle foto’s die je maakt.

De laatste tip is om je huis niet te vol te proppen. Less is more! Er hoeft niet overal een decoratie accessoire te staan. Soms is het juist mooi als de aandacht goed verdeelt wordt en niet naar alle kanten tegelijk getrokken wordt.