Hoe gebruik je verf nog meer?

Verf is een van de meest veelgebruikte dingen als het gaat om knutselen, verbouwen, doe het zelven en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om verf. Je kunt er allerlei verschillende dingen mee doen. 

Een muurtje verven? Lijkt makkelijk, maar je moet met een heleboel dingen rekening houden als je het gaat doen. Alle plinten afplakken, de muren afplakken, de hoekjes inkleuren, zorgen dat er niks op de grond komt. En dan moet je nog uitrekenen hoeveel potten je nodig denkt te hebben, zorgen dat je alle roede kwasten en rollers hebt en natuurlijk terpentine kopen voor schoonmaken en foutjes fixen. Er zjin genoeg kleuren om uit te kiezen. Dit is fijn, maar het kan het ook allemaal nog eens een stuk ingewikkelder maken. Wat staat leuk bij de spullen? Wit laat een kamer groter en lichter lijken maar anderen kleuren geven een kamer meer sfeer en geven een huis een knus en warm gevoel.  

Met verf kan je ook je kleding een beetje op pimpen. Probeer eens een jaren 70 tie die shirt te maken. Je hebt een wit T-shirt nodig, textielverf een elastiek en water. Doe de textielverf per kleur in een bak water. Zorg dat er genoeg verf in zit. Rol je T-shirt op en doop een hoek van het shirt in een bak water. Doe dit voor alle kleuren totdat het shirt volledig gekleurd is. Laat het shirt goed drogen en rol het uit. 

Je kunt ook proberen om met wat leerverf je schoenen of een stoel wat interessanter te maken. Je kunt makkelijk leder verven met het gebruik van speciale verf die er voor is gemaakt. Je verft het erop op de manier die jij wilt, je laat het intrekken en opdrogen en je schoenen, stoel of jas is weer als nieuw.