Werken bij de gemeente

Is het altijd al jouw droom geweest om te werken bij de gemeente? Dit is jouw kans. Voor de overheid werken is een dankbare baan. Er zijn dan ook talloze verschillende functies te bekleden bij gemeenten. Daarbij staan er bijna altijd wel vacatures gemeenten online.

 

Een van de functies die je kunt bekleden wanneer je werkzaam bent bij de gemeente, is de functie van accountmanager. Als accountmanager zet je je commerciƫle vaardigheden in om mensen in de bijstand aan een baan te helpen. Je draagt veel verantwoordelijkheid en samen met de kandidaten ga je op zoek naar een passende functie. Hierbij heb je een ondersteunende rol. Bovendien help je de kandidaat met de voorbereidingen op het sollicitatiegesprek en de arbeidscontracten. Daarbij ondersteun je ook mensen die zich richting de arbeidsmarkt ontwikkelen en begeleid je deze mensen. In dit proces dien jij als coach voor de kandidaat en motiveer jij hen om maximaal gebruik te maken van de kansen die zij aangeboden krijgen.

 

Een tweede functie die je kunt bekleden wanneer je aan de slag gaat bij de gemeente, is klantmanager inkomen. Je blijft continu op de hoogte van de laatste participatiewetgeving en de regels die gelden binnen de betreffende gemeente. Je helpt mensen uit de bijstand om zo goed mogelijk met hun situatie om te gaan. Dit dankbare werk brengt een positieve en sociale werksfeer met zich mee.

 

Werken bij de gemeente kun je ook doen als medewerker die gaat over het inkomen. Professional Partners biedt een Young Professional Programma Inkomen. Deze uitdagende baan bij de gemeente gaat gepaard met een opleidingstraject. Je leert hierbij alles over de rechtmatigheid van bijstand en daarmee geef je uitvoering aan de participatiewet. Je gaat klantengesprekken voelen en bent verantwoordelijk voor een eigen caseload. Bovendien handel je mutaties, stopzettingen en vorderingen af en stel je rapportages en beschikkingen op.