Verschillende borstoperaties

Onze borsten zijn een van de nummer één onzekerheden bij vrouwen. Sommigen vinden hun borsten te klein, sommigen dan weer te groot en bij sommige vrouwen hebben ze niet de gewenste vorm of is er een andere imperfectie die hun onzekerheden geven. Er zijn dan ook een heleboel vrouwen die het overwegen om plastische chirurgie te ondergaan aan hun boezem. Daarmee is het eerste idee vaak een borstvergroting, maar er zijn nog enkele andere ingrepen aan de borsten mogelijk. We overlopen ze hier.

Borstlift

Een borstlift is een goede oplossing wanneer een vrouw last heeft van uitgezakte of slappe borsten. Dat kan voorkomen na een zwangerschap of na gewichtsverlies. Bij een borstlift wordt het huidoverschot verwijderd, zo wordt de borst gelift en wordt ze weer steviger. Een borstlift kan ook gecombineerd uitgevoerd worden met een borstvergroting of –verkleining.

Borstverkleining

Van grote borsten kunnen er rug-, nek- en schouderklachten ontstaan, hiervoor is een borstverkleining een oplossing. Bij deze ingreep wordt er weefsel uit de borsten verwijderd zodat er een mooie, stevige, kleinere borst wordt gevormd. Bij ernstige gezondheidsklachten kan de zorgverzekeraar de borstverkleining vergoeden.

Tepel(hof)correctie

Bij sommige vrouwen is het tepelhof opvallend groot of hangen de tepels naar beneden, zijn ze ingetrokken of staan ze net erg naar buiten. Dan is een tepelcorrectie of een tepelhofcorrectie een eenvoudige en veilige oplossing. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en heeft een vlot herstel.

Borstvergroting met lipofilling

Tussen alle borstvergroting informatie wordt er slecht af en toe over deze term gesproken. Bij lipofilling wordt er gebruik gemaakt van lichaamseigen vet, getransplanteerd uit een ander deel van het lichaam, om de borsten te vergroten. Deze vergroting is meestal slechts gering.

Borstoperatie bij mannen

Ook bij mannen kunnen er geringe borstvorming of opgezette tepels optreden. Ook voor hen is het mogelijk de borst of het tepelhof te verkleinen door middel van liposuctue.