Tips voor het kiezen van een hoeslaken

Door het grote aanbod aan hoeslakens zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarnaast zijn er veel begrippen die je misschien helemaal niks zeggen. Met het stappenplan in dit artikel kies je de volgende keer het perfecte hoeslaken.

 

Type en formaat hoeslaken

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten matrassen. Zo heb je normale matrassen tussen de 12 en 25 centimeter, hoge matrassen tot 35 centimeter, toppers van 5 tot 14 matrassen en dan nog de matrassen met een enkele of dubbele split erin. Bij een matras met split is het belangrijk om te kijken hoe groot de split moet worden.

 

Een hoeslaken heb je het liefst zo strak mogelijk op je bed. Om te zorgen dat een hoeslaken perfect past is het belangrijk dat je het formaat van je matras weet. Bij een tweepersoonsbed met twee aparte matrassen kan je ook kiezen voor twee losse hoeslakens. Heb je bovenop het matras ook nog een topper dan kan je ervoor kiezen om een hoeslaken om het matras en de topper te doen of je koopt een hoeslaken met een hoge hoek zodat het over beide gaat.

 

Materiaal en kleur hoeslaken

Nu je weet welke afmetingen het hoeslaken moet hebben kan je gaan kijken naar het materiaal van het hoeslaken. Het grootste verschil tussen hoeslakens is of het geweven of gebreid is. Een geweven hoeslaken heeft geen stretch en een gebreid hoeslaken wel. De technieken zorgen ervoor dat de stoffen hun eigen eigenschappen hebben. Door naar deze eigenschappen te kijken kan je bepalen voor welke stof jij moet gaan.

 

Als laatste is het belangrijk om de kleur te bepalen nu je weet hoe groot het hoeslaken moet zijn en welk materiaal bij jouw voorkeuren past. Hoeslakens zijn er in veel verschillende kleuren en de keuzemogelijkheden zijn dus heel groot. Hierdoor kan je het hoeslaken goed afstemmen met de kleuren van jouw slaapkamer of dekbedovertrek.

 

Nu kan jij de volgende het perfecte hoeslaken bestellen.