Sneller aan de bak met outplacement

Als je al een tijdje geen werk meer hebt, kan het heel moeilijk zijn om weer aan een baan te komen. Ook voor vijftigplussers of voor mensen in een sector met weinig banen kan het moeilijk zijn om aan een baan te komen. Een outplacementbureau kan je helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Outplacementbureaus kunnen niet alleen goed advies geven over het vinden van een nieuwe baan, maar hebben vaak ook een vacaturebank met bedrijven die graag nieuwe werknemers willen. Door deze vacaturebank heb je sowieso al meer kans om aangenomen te worden dan wanneer je niet gebruikmaakt van outplacement.

In het adviestraject zelf helpt de adviseur van het outplacementbureau met het neerzetten van het merk IK. Het is voor mensen die al langere tijd niet meer hebben gesolliciteerd moeilijk om te vertellen waar ze goed in zijn. Het outplacementbureau helpt daarbij en zet zo samen met de sollicitant de eerste stappen naar een nieuwe baan.

Het tweede waar een outplacementbureau bij helpt is het vinden van een nieuwe baan. Samen met de sollicitant kijkt de adviseur naar vacatures en helpt met de inhoud van de sollicitatiebrief. Ook kan de adviseur helpen met de voorbereiding op het sollicitatiegesprek.

Mensen die gebruik maken van de diensten van een outplacementbureau hebben dan ook een hogere kans op een baan dan mensen die daar geen gebruik van maken. Mensen die gebruik maken van de diensten van een outplacementbureau verdienen gemiddeld meer dan andere mensen die een baan vinden in die sector op dat niveau. Ook maak je kans op ene baan van hoger niveau dan wanneer je zelf zou solliciteren. Daarnaast hebben mensen die gebruik maken van de diensten gemiddeld sneller een baan dan andere mensen in die sector. Als je moeite hebt met solliciteren kan het heel erg helpen als je gebruik maakt van de diensten van een dergelijk bureau.