Shisha op je vrijdagavond uit

Nu het weekend weer eraan lijkt te komen zoeken mensen weer naar dingen om te doen, hoewel er enorm veel keuze is lijkt het allemaal niet zo simpel. Nu er tenminste een plan en datum is geprikt om iets te doen, en het hopelijk niet met werk te maken heeft, kunnen er leuke dingen worden gedaan in het weekend. In dit artikel ga ik je wat leuke tips geven voor jouw weekend avontuur.

Als het mooi weer is kan er altijd een terras worden opgezocht, een goed wijntje of een speciaal biertje kan er altijd wel in.  Daarnaast is het altijd leuk om met collega’s even te gaan team bonden over een drankje en een hapje, dan wordt de avond sowieso leuk. Hiernaast kan je ook altijd een kroeg opzoeken voor een potje pool of darts, misschien ontmoet je wel iemand die je interessant vindt. Gelukkig hoef je je dan niet te vervelen.

Wat je ook kan doen, maar wat minder bekend is, is shisha roken. Dit is een waterpijp gevuld met een speciaal soort tabak, daarbovenop ligt een heet kooltje die dient als warmtebron. Dit wordt vooral gedaan in Arabische landen bij het genot van een kopje thee. In Nederland kan er shisha gerookt worden in speciaal ingerichte lounges, zelfs al heb je geen ervaring kan je er altijd heen met je vrienden.

Shisha wordt ook wel een waterpijp genoemd en is een bezigheid die al sinds de oudheid wordt gedaan in Arabische landen, het is net zoals roken in Nederland maar dan op z’n Arabisch. Hiernaast komt de tabak in verschillende soorten en smaken, het verschil is ook dat je het rookt via water. De rook bubbelt dan het water in, hierna schiet het weer omhoog omdat de dichtheid natuurlijk lager is. Dan kan jij het inademen via een soort shisha slang.