Natuurlijke materialen in huis

In het seizoen waar we ons nu in bevinden en het seizoen wat er aan zit te komen, is er een trend van natuurlijke materialen ontstaan. Je ziet deze trend nu steeds meer terug komen in woontijdschriften, maar ook hippe tentjes waar je koffie kunt drinken en online blogs tonen foto’s van huizen met veel groen en natuur erin. Er is dus genoeg inspiratie te vinden over hoe je deze natuurlijke materialen in je huis kunt gaan verwerken. Wij zetten de belangrijkste manieren voor je op een rijtje, van simpel tot grotere uitgaven.

 

Groen in huis

Dit concept is al hele lange tijd een grote trend op woongebied. Een aantal jaren geleden werd nog vooral gekozen voor wit. Wit als basis, maar ook als wit voor de details en daar was dus geen plek voor groene planten of gekleurde bloemen. Maar tegenwoordig is juist kleur een trend voor in huis, dus groen planten en gekleurde bloemetjes passen hier heel goed bij en tussen. Maar misschien heb je niet echt groene vingers en laat je alle planten doodgaan. Zelfs cactussen zijn niet veilig bij jou thuis. Planten hebben namelijk wel de nodige verzorging nodig want anders houdt het al snel op helaas. Wanneer je echt geen aanleg hebt om planten in leven houden, kun je misschien beter gewoon voor de kleur groen gaan. Verf bijvoorbeeld een kastje in een mooie kleur groen of geef een kamer in je huis een nieuwe, frisse look door een nieuw kleurtje op de muur te smeren.

 

Rietwerk

Manden van riet is al lange tijd er hip, maar je ziet het nu ook in grotere versie zoals rietwerk op het dak. Kies hierbij wel voor ervaren vakmannen zoals bijvoorbeeld het bedrijf van de Van den Bergh rietdekkers. Wil je het iets kleiner aanpakken? Kies dan voor leuke mandjes of rieten meubels.