How to: Tennisracket kiezen

Tennis is een individuele sport die in Nederland veel wordt beoefend. Bij tennis heb je niet zo veel spullen nodig om te kunnen spelen. Een sportoutfit heeft iedereen in zijn of haar kast liggen, ook een tennisbal heeft iedereen ergens in de schuur liggen. Het enige echte belangrijke onderdeel dat niet iedereen zomaar heeft is een tennisracket. Een tennisracket heeft veel eigenschappen en kan dus ook veel en snel verschillen van een ander tennisracket. In dit artikel lees je meer informatie over verschillen van tennisrackets.

Het ene tennisracket is het andere tennisracket niet. Ook al lijken tennisrackets veel op elkaar, Head tennisrackets kunnen heel erg verschillen van Dunlop tennisrackets. Dit heeft ook te maken met de lengte van de speler. Maar ook van het materiaal van het racket, het materiaal van de snaren en de grootte van het racket. De lengte van een racket is een van de belangrijkste aspecten, de lengte van je racket moet namelijk passen bij jou eigen lengte. Het racket moet namelijk goed liggen, als een verlengstuk van je arm. Daarnaast moet de grootte passen bij jouw speelstijl. Ben je een agressieve speler, dan zal een groot blad goed voor je zijn. Met een groot speelblad kan je namelijk veel kracht meegeven aan de bal. Met een klein blad kan je echter meer gevoel en effect meegeven aan de bal, ben je dus een speler die de bal op de juiste plekken wil slaan, dan zal een smaller blad beter voor je zijn.

Het materiaal van de snaren is ook belangrijk voor de manier waarop je speelt. Darmsnaren, snaren gemaakt van de darmen van koeien of schapen, zijn snaren die perfect zijn voor spelers die veel gevoel mee willen geven aan de bal. De snaren gaan snel kapot omdat ze van natuurlijke materialen zijn. Polyester snaren zijn weer uitstekend voor spelers die met kracht willen spelen.