Goedkoper printen

Bijna iedereen heeft huis een printer staan. Je kunt bijna niet zonder. Hoewel alles tegenwoordig steeds meer en meer gedigitaliseerd wordt, komt het toch nog vaak van pas om even iets te printen. Het is dan ook lastig als je geen printer in huis hebt. Ondanks dat de printer zo’n standaard apparaat is dat veel mensen hebben, is het best wel duur. Dat wil zeggen, het aanschaffen van het apparaat zelf is meestal niet al te duur, maar de kosten liggen bij de inkt. Bij elk printje gebruik je inkt en het vervangen van de cartridges is een duur grapje. In dit artikel lees je hoe je kosten kunt besparen op printen.

De eerste tip begint al bij de aanschaf van de printer. Zoals ik al eerder noemde zitten de kosten niet in de aanschafprijs van de printer. Let daarom niet te veel op de prijs van de printer zelf, maar meer op de prijs per pagina. Het werkt namelijk zo dat goedkope printers over het algemeen vaak duurdere cartridges hebben en duurdere printers juist goedkope cartridges. Als je dus van plan bent de printer vaak te gebruiken, kun je beter investeren in een duurdere printer met lagere kosten per pagina.

Verder is het goed om te weten dat je niet noodzakelijk de cartridges van het originele merk hoeft te kopen. Bij een bepaalde printer wordt meestal een bepaald merk aangeraden, maar je kunt ook kiezen voor een goedkoper alternatief. Hierbij is het wel belangrijk dat de cartridges passen, anders heb je er niets aan. Als je bijvoorbeeld een kabel printer of folie printer hebt, dan moet je weer totaal andere producten gebruiken. Dus kijk daar goed naar.

De laatste tip is om alle inkt echt te gebruiken. De printer geeft vaak al eerder aan dat de inkt op is dan dat dit werkelijk zo is. Negeer deze melding dus en blijf printen tot er echt geen inkt meer uit komt.