Gebruik maken van de airfryer

Met de komst van airfryers, is het koken stukken makkelijker worden. Je kunt er namelijk een heleboel mee doen; frituren, bakken, braden en zelfs grillen. Het spreekt voor zich dat vanwege al deze opties, je vele gezonde, gerechten binnen een mum van tijd, klaar hebt staan. Wat je het liefst klaarmaakt in een airfryer, is natuurlijk afhankelijk van de eigen smaak en voorkeur, maar wij plaatsen hier alvast de drie lekkerste airfryer gerechten, die het uitproberen zeker waard zijn.

Friet

Krokante frietjes, gedoopt in een heerlijk sausje; wij lusten deze combinatie weleens. Maar doordat er veel tijd gaat aan de bereiding, gaan wij eerder naar een fastfood tent, dan deze heerlijke hap zelf klaar te maken. Dit hoeft allemaal niet meer, omdat de airfryer het binnen no time klaar heeft. Denk aan 10 tot 20 minuten. Het allerbeste hiervan: je eet veel gezonder, de airfryer gebruikt namelijk geen tot weinig olie om de frietjes te frituren.

Geroosterde kip

Speciaal de oven aandoen om een heerlijke kip te roosteren, dat hoeft inmiddels niet meer, dankzij de airfryer. Het voorbereiden en marineren van de kip, doe je als vanouds. Je plaatst hem hierna in de airfryer en stelt de temperatuur en tijd. Gedurende deze tijd, zul je de kip wel moeten omdraaien, zodat hij overal even gaar wordt. Na ongeveer een uurtje, is hij gereed.

Cakes en koekjes

Naast een warme maaltijd, kun je de airfryer ook gebruiken voor het klaarmaken van heerlijke desserts. Wij hebben weleens trek in een lekker plakje cake bij de thee of koffie. Je kunt natuurlijk even bij de banketbakker langs, maar die haalt het niet bij de eigen, thuisbereidde cake. De voorbereiding is hetzelfde als bij het bakken in de oven. Bijkomend voordeel bij de airfryer is, dat je de tijd voor het bakken kan stellen. Zo hoef je niet te vrezen dat de cake zal aanbranden, omdat je hem even bent vergeten.

Tot slot

Het klaarmaken van een heerlijke, gezonde maaltijd, hoeft niet langer veel tijd en moeite te kosten. Vanwege haar werking, maakt de airfryer het stukken makkelijker om friet, kip en zelfs cake klaar te maken. Meer info op Airfryeraccessoires.nlĀ