Deze spullen heb je nodig met klussen

Heb je nog weinig ervaring met klussen, maar wil je graag gereedschap in huis hebben voor als er klusjes zijn die je moet doen? Het kan soms best verwarrend zijn wat je allemaal nodig hebt, want er is zó veel. Toch valt het best mee wat je nodig hebt voor de simpele klusjes in huis. Dit zijn de spullen die je nodig hebt als je wilt beginnen met klussen:

Een gereedschap set is altijd handig om te hebben, want hier zit al het handgereedschap in dat je nodig hebt. Zo’n set kost meestal tussen de €50 en €100, maar dan heb je wel meteen de meeste spullen in huis. In een set zitten meestal: schroevendraaiers, tangen, kleine zaagjes, moersleutels, een klauwhamer een inbussleutel set en gereedschap om te meten, zoals een waterpas, liniaal en rolmaat.

Dan heb je nog kleine ijzerwaren nodig, zoals schroeven, bouten en moeren. Hier kun je er nooit genoeg van hebben en zorg dat je ook verschillende maten koopt.

Ook een boormachine komt vaak van pas tijdens het klussen. Het is even een investering, maar je zult er veel profijt van hebben. Koop meteen een goede, die meerdere jaren mee gaat. Als je het te duur vindt, kun je ook een boormachine delen met iemand en hem dus samen kopen. Zeker als je bij elkaar in de buurt woont of elkaar vaak ziet is dit handig, want de kans is toch niet zo groot dat je hem tegelijk nodig hebt.

Als je veel klussen doet waarbij je moet zagen, dan is een werkbank natuurlijk onmisbaar! Je kunt deze vaak in hoogte verstellen en ook weer klein opvouwen na gebruik, zodat het niet te veel ruimte inneemt op je zolder of in de schuur.

Klussen geeft altijd veel rommel en viezigheid. Denk eraan dat je niet je gewone huisstofzuiger kunt gebruiken om schoon te maken na een klus, want die gaat geheid kapot! Koop daarom een stofzuiger die tegen grotere materialen kan, zoals stukjes glas, steentjes, houtsnippers en water.