De rol van zoekmachine optimalisatie binnen online marketing

De brede term van online marketing omvat allerlei kleinere werkzaamheden zoals webdesign, online advertising, en zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie is een van de belangrijkste factoren van online marketing want het is de principale manier om mensen naar de website te trekken. Binnen online marketing valt dan ook nog het maken van conversies. Hieronder een korte uitleg over online marketing in het algemeen en de rol die zoekmachine optimalisatie daarin speelt.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is het zo in elkaar zetten van de website dat hij goed gevonden kan worden op zoekmachines. Dit brede vakgebied is weer onder te verdelen in allerlei kleinere werkzaamheden maar daar gaan we het hier niet uitgebreid over hebben. De rol van zoekmachine optimalisatie is dus, simpel gesteld, om bezoekers naar de website te trekken. Het doel daarvan is natuurlijk om producten te verkopen of mensen ge├źngageerd te krijgen, dat ligt aan de website zelf.

Zoektermen

Zoekmachine optimalisatie is uit te voeren voor bepaalde zoektermen. Deze kiest men zelf en moeten goed passen bij de website zelf. Voor een autodealer zijn dit bijvoorbeeld termen als; auto kopen, nieuwe auto kopen, Ford transit kopen, enzovoorts. De zoektermen moeten goed gekozen worden aan de hand van een zoekterm analyse. Daarbij kijk je hoe vaak bepaalde termen gebruikt worden en hoeveel andere spelers al meeconcurreren op die termen.

Hoe valt zoekmachine optimalisatie binnen online marketing?

Binnen de online marketing is zoekmachine optimalisatie dus alleen een tool om mensen naar de website te krijgen. Maar als de website niet fijn is hebben bezoekers helemaal geen reden om op de website te blijven! Dan kan de zoekmachine optimalisatie nog zo succesvol zijn maar heeft het uiteindelijk geen nut gehad. Daarom is webdesign en gebruiksvriendelijkheid even belangrijk als zoekmachine optimalisatie. Het zijn allebei vereisten voor een goed lopende website.

Wil je meer tips om bezoekers naar je website te brengen? SAM Online Marketing verzorgt online marketing in de breedste zin.