In de winter naar de zon

Brrrr, wat een kou weer de afgelopen dagen. Het kwik is voor het eerst sinds de zomer onder het vriespunt gekomen. De dikken jassen mogen weer uit de kast en de grote, dikke, wollen sokken mogen weer om de voeten. Deze koude temperaturen betekenen ook dat de weerstand weer naar beneden gaat. Jezelf voorzien van een extra hoeveelheid vitamine C of D is geen overbodige luxe meer.

Dit betekent dat je lekker weg kan met de kerst. Lekker een vakantie boeken om naar de sneeuw of naar de zon. Lekker genieten van de zon met kerst, waarom eigenlijk niet? De wereld is klein geworden je hoeft niet veel moeite te doen om naar de andere kant van de wereld te komen.

Door lekker op vakantie te gaan in de winter verminder je de kans op een winterdepressie. Een winterdepressie is een dip die mensen ervaren, doordat de dagen korten worden en de hoeveelheid zonlicht afneemt. De minder grote hoeveelheid zonlicht zorgt voor een afname van de hoeveelheid vitamine D die ons lichaam krijgt.

Als je op vakantie gaat naar een warm land moet je lichaam en jij zelf wel even omschakelen. Je gaat namelijk van de kou in één keer naar de warme zon. Dat betekent ook gewoon dat je ineens gestoken kan worden door muggen in de winter en dat is voor veel mensen een best gek idee. Een klamboe kopen is helemaal geen gek idee en misschien wel de beste tip voor je vakantie. Kan je lekker genieten van het warme weer zonder dat je hoeft te krabben vanwege al die muggen bulten.

Dat is een keer in de winter in de zon legen in plaats van de ramenkrabben in de vroegen ochtend. Waarom zou je dit ook niet doen? Lekker genieten van de zon in de winter.